Phytovirin

Силата на природата

кажете не на вирусите!

ФАКТИ ЗА РЕСПИРАТОРНИТЕ ИНФЕКЦИИ

ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ПАТОГЕНИ

НАСТИНКА И НАЗОФАРИНГИТ
Честота: 1 до 4/годишно (Meneghetti et al., 2020)

ГРИП
Всяка година средно един милиард души по света се заразяват с грипния вирус, като при 3-5 милиона от тях заболяването протича тежко. За съжаление за 290 000 до 650 000 краят е фатален (СЗО, 2019 г.).

COVID-19
Над 232 милиона положителни за COVID случая, като над 4,7 милиона завършват фатално (СЗО, септември 2021 г.).

МНОГООБРАЗИЕ НА КЛИНИЧНИТЕ ПРОЯВИ

Най-малко 1 на всеки 5 заразени с COVID-19 страда от дългосрочен постковид синдром, характеризиращ се с постоянна слабост с различни патологични прояви след етапа на острата инфекция (СЗО, 2021 г.).

Различни варианти на вируса

Непълна имунизация

Пандемия със силни здравни и социални последствия

Различни версии на протоколи за лечение

ОТКРИЙТЕ PHYTOVIRIN ПАСТИЛИ

BIOFAR създаде иновативния пастил® който покрива устната кухина и образува защитен слой, блокиращ проникването на патогени, вируси и бактерии в организма.

Съсспецифичната си формула пастилите PHYTOVIRIN®

Хранителен съставЗа 6 пастилаРП
Екстракт от розова скална роза
(Cistus incanus)
480mg
Екстракт от прополис420mg
Екстракт от черен бъз
(Sambucus nigra)
240mg
Екстракт от джинджифил
(Zingiber officinale)
150mg
Екстракт от сибирски женшен
(Eleutherococcus senticosus)
150mg
Витамин C (Ester-C®)120mg150%
Витамин D310µg200%
Цинк9mg90%

ЕСТЕСТВЕНА БАРИЕРА

Известно е, че високомолекулните танини от някои растения не се абсорбират в устата, а образуват защитен филм в лигавицата на устната кухина и фаринкса, предотвратявайки прилепването на бактерии и вируси към клетките.

Това блокира проникването и размножаването на вируса в клетките, които след това разграждат патогените.

Така тази естествена защитна бариера предпазва организма от потенциални инфекции, като настинка и грип.

Механизъм на действие

СИНЕРГИЧНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ

ЕКСТРАКТ ОТ РОЗОВА СКАЛНА РОЗА

Cistus е вечнозелено храстовидно растение от семейство Cistaceae. Произхожда от сухите области на средиземноморски регион, където растенията са изложени на тежки условия на растеж (суша, високи температури и излагане на слънце и др.). Поради това средиземноморските растения произвеждат високи нива на полифеноли като защита от природните стресови фактори, а Cistus incanus показва едно от най-високите съдържания на полифеноли сред всички растения в Европа. Ето защо се използва традиционно за лечение на настинки, кашлица, менструални проблеми и ревматизъм.

Специфичният процес на екстракция на ексклузивния екстракт от скална роза, използван от Biofar, гарантира запазването на растителните активни съставки и по-висока концентрация на полифеноли (+ 65%).

Научни изследвания и клинични проучвания са доказали, че скалната роза е полезна поради своите:

ЕСТЕСТВЕНИ БАРИЕРНИ СВОЙСТВА

Високомолекулните танини в екстракта от скална роза не се реабсорбират и образуват защитен филм в устно-фарингеалната кухина, който предотвратява размножаването на микроорганизми, като вируси и бактерии, още преди да е възникнала инфекция.

АНТИВИРУСНО ДЕЙСТВИЕ

Екстрактът от скална роза потиска вирусната пролиферация и въздейства целево върху протеините на вирусната обвивка, като предотвратява свързването им в клетките гостоприемници при много вируси, особено при респираторни инфекции.

АНТИБАКТЕРИАЛНО ДЕЙСТВИЕ

Полифенолите му спомагат за намаляване на концентрацията и колонизацията на бактериите, поспециално чрез промяна на ултраструктурата на пеликулите на микроорганизмите.

Литература: Adler, 2020; Antonelli et al., 2020; Ehrhardt et al., 2007; Hudson, 2009; Karygianni, 2015; Melzig; Móricz et al., 2018; Rebensburg et al., 2016; Shinwari et al., 2021; Traeder, 2021; Whittpahl et al., 2015; Zalegh et al., 2021

КАК И КОГА СЕ ИЗПОЛЗВА?

PHYTOVIRIN® се препоръчва за употреба в случаите, изброени по-долу:

ЕКСПОЗИЦИЯ НА ВИРУСИ И БАКТЕРИИ

СЕЗОНИ СГРИП И НАСТИНКИ

ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО

УЧАСТИЕ В СЪБИРАНИЯ НА ХОРА

ПЪТУВАНИЯ С ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА

ОТСЛАБЕНА ИМУННА СИСТЕМА

Phytovirin® пастили на Biofar е хранителна добавка, съставена от растителни екстракти, прополис, витамини и минерали, предназначена за употреба като част от здравословния начин на живот.

Не замества разнообразното и балансирано хранене. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на недостъпно за малки деца място. Да се съхранява при температура под 25°C, далеч от влага.

Възрастни: По 1 пастил 6 пъти дневно, да се остави да се разтопи бавно в устата. Деца над 12-годишна възраст: По 1 пастил два пъти дневно.

Без захар · Без аспартам · Без оцветители · С приятен естествен вкус.

Консултирайте се с Вашият фармацевт или личен лекар.

ЗАЩО BIOFAR PHYTO?

СИЛАТА НА

СВЕЖИТЕ

растения